Småätande; hjälper på utflykter för att hålla energin uppe länge, bra att ha vid långa samtal, perfekt till lektioner, fina att titta på och helt enkelt förgyller vardagen! Är du Vegan och älskar snacks? Welcome to heaven!


Sedan jag kom till Kina i slutet av Augusti, har jag ständigt fått nya ”almost heaven experiences” genom snacks.Genom att vara bortskämd (självklar ironi) I Sverige med att billigt veganskt snacks finns runt hörnet, har jag nu kommit till den motsatta platsen i världen. Första kvällen i Beijing och vi studenterna (våra fina namn från Ester,4) gick ut på matmarknaden.
Jag såg, jag skådade och jag andades; Okej, sa jag till mig själv. Du har hittat rätt. Ananas på pinne, risgodis, majs, torkad frukt… jag trodde nästintill man skämtade med mig, förrän jag stod mitt framför en äkta kokosnöt och fick den serverad i min hand. Det var inget skämt.
Nästa småaffär blev en ”fingodisaffär” där man även fick en fin plastpåse att ta med sig hem. Värd att dokumentera! 

Mitt småätande upptäckte ständigt nytt och hemma i Kunming finns torkad frukt runt hörnet, över gatan och även till vänster. Överallt! I Kunming var det därmed mer torkad frukt men även hittandet av den vanliga rispannkakan, sojamjölken, allt risgodis, riskakor, sötpotatis, nötter… sötpotatis, sa jag det?
Sötpotatis som för första gången såldes som ”Mango” till mig i Vietnam, och jag som har seriösa problem med Mango och Papaya gick och knaprade på detta söta hela dagen och sa ”hm, smakar detta verkligen Mango? Äh. Jag vet ju inte”.
Som sagt, det var sötpotatis och sedan oktober har jag nästintill förätit mig på denna Malacoliknande godsak och funderar starkt på att importera till Sverige, eller åtminstone servera detta i mitt framtida företag (!).

Det har gått så långt för mig att ett av mina kinesiska namn blev ”Xiao Chi”;(små äta=snacks)) vilket är samma namn som ”småätagatorna”, med allt snacks, heter på vissa ställen. Ja, det var inte riktigt tanken.
Så, jag var på en fin middag och de frågade mig ”vad är ditt kinesiska namn?”. Jag satt och klurade i några sekunder i mitt huvud; vilket var verkligen mitt kinesiska namn? Jag kunde inte säga lilla söta, för det har jag även hört betyda annat…
Så jag fick ju säga ”Jo, det är ju Xiao Chi. Inte särskilt seriöst, mest för skojs skull…”.

Familjen skrattade och resten av kvällen hette jag småäta av mamma före detta superkänd dansare, 
och hennes make; Kinas bästa flöjtist.

 

(*åh!*)


Kommentarer
Postat av: Johanna J

Wiiiiho! än så länge ser det ut att vara saker som passar mig som handen i handsken! Ska bli SÅ spännande!!

2011-02-10 @ 23:42:05
Postat av: inger josephsson

Känner nötsmaken i gommen!Ska kalla dej "fröken småäta" när du kommer hem! mormor

2011-02-12 @ 21:09:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0